Beff

Nu känner jag mig exakt tvärtemot min målbild som lades ut ibörjan utav bloggandet. Tror ärligt talat att det inte finns en enda muskel i mina armar(fast då är ju underarmarnas storlek= överarmarnas).

Har varit på BodyPump. Ett riktigt jobbigt pass för de utan muskler. Det känns inte riktigt okej när de chicka damerna bredvid lassar på minst 5 kg på varje sida på skivstången, medan lillalilla Evelina håller på att ramla när hon har 1,25 kg på varje sida. Inte riktigt okej faktiskt. Fast jag får nog jobba på nu, får att nå fram till detta mål.




Fast just nu är målet att ta sig upp för trappan till sängen. Wish me good luck.

Peace out peepz

Mohaha!

Jag ska trotsa den hemska snöstormen som härjar över sunneområdet och gå ut på en springtur! De ni! Tur att en av bröderna följer med och bär mig hem när jag ramlar på den snötäckta snön bara...

P.o.P.!!

Underbar dag med underbart väder!


Precis som alla andra så har jag också börjat känna av det vackra vårvädret! Underbart :D Och eftersom att vägarna har smält tog jag min första berga-runda idag, fast egentligen e det ju bara en litet varv eftersom att jag inte ännu springer ända runt utan vänder efter ett tag... Men men det räknas fortfarande och nån gång nu på vårkanten ska jag orka hela vägen runt! (8 km) Detta är min utmaning till mej själv, vilken är din ;) ?

Afrodance, fotboll, springning och födelsedag

Igår var jag på afrodance och idag har jag istället boostat hälsan genom ett frisörbesök! Måste säga att Afrodancen blir jobbigare och jobbigare ju fler gånger man går :) ! Och roligt är det! :D Träningsvärk idag iaf! :) MUMS! ... Imorn blir det för min del ingen träning för min lillasyster fyller år så det är tårta, kakor, kaffe, kanske lite glass och godis som gäller istället så får jag ta nya tag på torsdag! Moa hade varit ute och sprungit igår och Elin spelade match men det vet jag inte om varken hon eller jag vill kommentera hur den gick ;) höhö,

De mindreintelligenta som tömde min och Elins cyklar på luft och hängde upp dem i ett träd under denna helg ligger risigt till, kan detta påhopp bero på det tidigare cykelinlägget tro? Några antimiljöaktivister som angriper oss... Akta er så ni inte får kvackpack på er....


P. o . p ....

SOV

Ja, alla vet väl att man, för att få en god hälsa, måste sova.

  • man får bättre immunförsvar
  • man orkar mer
  • man kan tänka klart
  • huden mår bättre
  • man får inga drömlöshetshallucinationer (hallucinationer kan man däremot få även om man sover bra- då kanske man får i sig något som inte är så bra)
  • man får en bra dygnsrytm

Ja, det var allt för mig. Nu ska jag sova. Jag är så galet trött så ni kan inte förstå. Imorgon kommer jag vakna med skimrande hud och en alert hjärna!

För övrigt så ser min säng ut såhär

MOA


och min hud kommer se ut ungefär såhär imorgon

Peace out people

Easy tone



Nu ska syrrans Reebook Easy tone- skor testas! De ska ge mer träning åt rumpa och ben, vi får se hur de går. Har använt dem en gång och kanskekanske blev det lite jobbigare att prommenera ;)!

CYKLA!





Här kommer första klimattipset! CYKLA! Cykla till skolan, jobbet, träningen, PRO-mötet, ÖVERALLT! Det är det som är trenden just nu -bra för klimatet, kroppen också får man lite sol på nästippen ;) !

Lördagsfrukost









Idag var jag inte alls sugen på smörgås så dagens frukost fick bli fil med fruktsallad, krossade linfrön och pistage nötter. Till det fick det bli Jönköpingstea, wasa solruta sesam med philadelphiaost prästost och skinka och underbara jättestora ägg från grannen! MUMS!

Peace out people.

Dagens citat

Dagens citat:

"Jäklar vad mycket snö det är! Jag fattar det inte. Växthuseffekten bidrar ju inte till att det blir mer vatten, så jäkla knäppt..."

Jag hade nog inte tänkt igenom den repliken innan den for ur munnen.

MOA



Peace out people

Detox?

Som Moa så snällt nämnde i något tidigare inlägg så förstår ni att jag har haft magsjuka. Fast jag vet inte om jag skulle vilja se det som magsjuka utan mer som en Detoxdiet.

Detoxdieter ska verka utrensande vilket jag kan lova att magsjuka gör, mycket utrensande. Sen under dieten ska man inte äta så mycket, och det har jag inte gjort(om inte två smörgåsrån om dagen räknas som mycket?).

Men nu är snart denna diet slut och idag har jag tillochmed smällt i mig en filtallrik och igår åt jag lite plättar! DET NI! Så imorn ska jag tillbaks till skolan och kanske ta en prommenad för att komma igång:)

Tyvärr har min muskelmassa krympt en del också utav denna diet, kramp i händerna när jag skriver, kramp i vaderna när jag står upp osv. Men det var ju lugnt eftersom jag har en hel del muskler att ta av... ;) Nu har jag iaf något att jobba på!

EVELINA


Längtar efter apelsiner just nu! :)

Peace out people.




Spyor och träning passar bara inte..

Evelina har magsjuka. Hon ser ut ungefär såhär:


Därför så måste hon ta det lite lugnt på träningsfronten.

peace out people

SUPERSPRINGNING!

Idag så har jag sprungit! Det gick helt fantastiskt bra! Det kan dock bero på att jag åt lite väl mycket mat och tränade mindre mycket under söndagen. MEN energi fanns det idag i alla fall.

Jag sprang runt hela Sunne och var helt övertygad om att jag sprungit MINST TVÅ MIL när jag kom hem. Jag var stört duktig. Men med tanke på att jag varit ute i 55 minuter och inte i två och en halv timme som jag trott så antar jag att det kanske inte var två mil....

DAGENS UPPLYSNING är att det är dags att börja gå UT och träna nu! Man ser asfalten nu efter lång väntan på att den evigt förorenade snön som legat över gatorna äntligen ska börja smälta. Det är ett gott tecken och kan bara betyda en sak, våren börjar komma mer och mer :D

Men passa er för vattenpölar bara, det gjorde inte jag som ni kan se på bilden nedan...

SAKER SOM JAG LÄNGTAR TILL ÄR DESSUTOM:

  • sommar, som alla andra som har ett utvecklat emotionellt sinne

  • bubbelbad!

Jag tror jag drar till min syster i Karlstad snart och bokar in en helkväll i hennes badkar med Dolly Parton ;) Bilden är för övrigt tagen där. Underbart skulle jag vilja säga att det är med varmt vatten.

Håll utkik också för snart så kommer härliga recept på nyttig mat och hemmagjord müsli!


MOA

Springningen i vårpölen gick till såhär


sommar


badning
Peace out people

Fotbollsträning :)

Efter ett x antal veckor i vila körde jag nu det första träningspasset på länge :) Väldigt kul var det också, mkt skott och lite match på slutet. Och eftersom att det är så fint väder med vår-feeling så har jag nu också dammat av cykeln och cyklade till och från träningen! På väg hem så höll solen på att gå ner o det var världens finaste sockervaddshimmel med rosa moln :D Synd att man inte hade med sig en kamera...

Peace out people!

Mera simmning!

Idag har jag varit på ännu en av kursdagarna som vi har/ska ha o ja lovar, det blir bara roligare och roligare för varje gång :D Vi har en hel klass med ca 20 småbarn (5-8 år) som vi får lära oss att lära ut på och på de 20 har vi 2-3 varsina barn. Jag har 3 st som heter Elvira,Adam och Aline och idag så var både Aline och Adam sjuka så jag hade bara hand om Elvira som nog tyckte att det var rätt så okej att ha mig för sig själv :P

Efter att vi har haft hand om dem i från 8.38-930 så var det dax för oss att simma och dyka, väldigt jobbigt måste jag säga. Vi simmade 200 meter vanligt sen fick vi pröva på crawl,ryggcrawl och fjärilsim :) Allt som allt var vi i bassängen o simmade o höll på från 9.30-12.00, behöver jag säga att jag kommer att ha träningsvärk imorgon ;) ?

Peace out People!

Vår blogg har blivit GRÖN!

Nu har vår blogg blivit grön :)!  Och detta gäller inte bara färgen utan vi kommer även lägga ut lite klimattips då och då. Återkommer alldelessnart med ett! :D

Peace out people.

Tidsbrist!

Hej!

Ni får verkligen ursäkta denna otroligt dåliga uppdatering idag, det nalkas biologiprov på tordag så nu övas varenda muskel och skelettbit in ;)  Fast vi har faktiskt hunnit med en hel del träning också. Igår så hade vi först fotboll på vår idrottslektion och sen var Evelina på Afrodance på Hälsokällan. BILDER FINNS OCH KOMMER! Idag har Moa och Evelina varit på Bodyattack, lika otroligt kul och jobbigt som vanligt ;) ! Uppdateringarna ska förbättras, vi lovar! Också har en bloggläsare kommit med en idé som nu är under utveckling.
Efter fotbollspass :)

Peace out people.


ROKKMAKK, finfina spår!

Skidtur under lördagen! Det blev succé :D Värdet hade inte kunnat bli finare och spåren var alldeles nykörda, ibland så kan man bara älska att åka skidor!


SÅ nu tycker jag att det borde komma lite fler till Ängen och åka lite skidor! Under helgerna nu framöver när snön fortfarande är kvar, vilket lär bli ett tag, så kommer det att finnas superfina spår som bara väntar på att få bli åkna.

Själv åkte jag milspåret i lördags och det var superfint! Det kommer lite bilder också från spåren här nedanför!

Jag föreslår att alla nu i helgen ska plocka fram sina skidor och åka till Ängen. Sedan kan man sitta där på toppen av den så kallade "Ängen-backen" vid Rokkmakkstugan och äta matsäck! :)
Nykört milspår i Ängen, Rokkmakkstugan.




Skidbilder från efter skidturen



Peace out people

Simning

Nu är den första helgen i simlärarkursen klar! Göttö :D Jag hade förväntat mig att bli trött men inte såhär trött.. Klockan är 20 över fem o ja funderar starkt på att gå att lägga mig redan nu, men det kommer ju knappast hända :P

Måste lite generat medge att jag vaknade med träningsvärk i skulderbladen imorse och då hade vi inte ens simmat en enda längd utan vi hade bara hjälpt barnen med deras arm-och bentag! Tror jag får börja simma lite en gång i veckan eller så då det är en väldigt effektiv träningsform som skonsamt tränar hela kroppen :)

Peace out People!

Just an ordinary breakfast



Söndagsfrukostar ska vara goda. För imorn är det skola och då måste man upp tidigt och då hinner man inte göra god frukost ;) Så därför blev dagens frukost med rostatbröd toppat med jordgubbssylt inte nyttig, men oooooh så gott! :) Sen kan man ju inte nöja sig med en sorts smörgås utan knäckemacka med skinka är inte helt fel de heller, och Rabarber och vanilj tea gör ju allt gott ;) !

Mums!

Peace out people.

Fixat!

Så, nu är länkarna fixade. Som ni ser så är hela deignen ändrad. Vet inte riktigt vilken som var finst men nu funkar iaf länkarna :) Vad tycker ni om designen förresten? Är det mesigt med rosa kanske ;) ? Vill ha lite inspiration! Ska fixa lite med headern sen också så kanske det blir snyggare ? :D



Peace out people.

Simning I Alla Dess Former!!!

Efter att ha varit en hel dag i Deje på simlärare-kurs kommer nu en liten uppdatering på vad vi har gjort ;)  

Böj, Kalle Anka-fötter oo sträck ut!!! Böj, Kalle Anka-fötter oo sträck ut!!! Ja, så här låter det om man är ca 5-8 år gammal o går i simskola o ska lära sig att simma, tro det eller ej men det är sant. Anledningen till Kalle Anka liknelsen är att det är just 5-8-åringar som ska lära sig att simma. Vad händer då när man går o håller i fötterna på en 6-åring o gör benrörelserna  på dem o samtidigt går o upprepar detta mantra? Jo 6-åringen tar sig en djup funderare och kommer på att: Kalle Anka skulle bli en jättebra simmare! Nu kanske ni undrar vad i hela den kalla norden detta har med hälsa att göra, Jo nu e de ju så här att ett gott skratt förlänger livet!




Peace out people


En kopp te, tea eller the?



Vi på bloggen är riktiga tea-älskare :) Vi dricker alla möjliga sorters tea, t.ex. vaniljtea, bollywood, chaitea, lust och fägring osv...

Moa är den största tea-experten och har hur många teasorter, teakannor och teasilar som helst. Moa kan liknas med hon i detta klipp:


Elin är nog mer som pojken i klippet, och Evelina är lite mittemmellan ;)

Tea ska innehålla massor av antioxidanter som är bra för kroppen så drick mycket TEA/TE/THÉ!

Peace out people.

Morgonrundan

Nu var morgonrundan avklarad och det känns riktigt härligt för oss nu efteråt :) Gött att ha det avklarat! Som förra inlägget sa så kanske bloggen kommer se konstig ut någon dag till helgen men det ska snart vara fixat isf!


Moa och Elin


Moa, Elin och Evelina

Peace out peolpe.

BUGGSIDA

tjatja!

Som en del av er säkert märkt så funkar inte länkarna väldigt bra till vänster. Men det är ett problem vi jobbar på. Snart så hoppas vi på att det ska funka. På explorer så funkar det utmärkt men använder man Mozilla eller någonting annat så vill det inte med sig lika bra.

Bloggens dataexpert Evelina bearbetar problemet med mental stöttning från Moa och Elin. Hon utrycker sig som: "Vilken jäkla buggsida alltså".

Vi får se hur detta går ;)

VI ber i alla fall om ursäkt och så hoppas vi att det löser sig snart! Vilken tur att bloggen funkar super ändå :D

Peace out people

Imorgon morgon :)

Imorgon morgon tidigt tidigt kommer vi bloggare springa en härlig morgonrunda :) Det ser vi fram emot, eller ? ;)




Peace out people.

Friskis&Svettis

Med tanke på att det inte funkar med bara Sunne-träning så har jag naturligtvis varit i Karlstad på träning också! Det blev ett skivstångspass med syrran på Friskis&Svettis! Felstavat dock i ett tidigare inlägg. Men det får gå bra ändå, och som sagt så får ni har överseende med särskrivningarna hälsar bloggens Ordpolis ;)
jaha, men vad var det som var bra med Friskis&Svettis pass? JO det var en massa saker! Det var ett jäkligt roligt pass faktiskt. Träningsvärk i axlarna var ett faktum.
Det som var bra var framförallt att man aldrig behövde plocka på och av vikter från skivstången hela tiden utan man plockade bara AV. Till skillnad från Bodypumpen där man plockar både på och av. Det kändes bekvämt! Men det beror såklart på att man tränade varje muskelgrupp endast en gång på Friskis-passet och inte flera gånger under passets gång som på Pumpen. Vilket som är bäst det vet jag inte, men kul med variation! ;)
Nedanför har vi en bild på glädjen som kommer efter ett svettigt pass! :D
Denna träning var under helgen men den här veckan blir det nya tag! Springning idag som vi sa i tidigare inlägget. Det vi glömde säga var att vi från början tänkte springa intervaller med hjälp av pulsklocka. haha, såklart så gick det snett.
Efter EN OCH EN HALV minuts lätt jogging så hade Evelina pulsen 210 slag / min. Vi gav upp pulsklockan för den här gången. Det kändes lite för otroligt, med tanke på att en vanlig maxpuls anses vara 220 slag /min minus sin egen ålder.... ;)
Peace out people
web.friskis&svettis.se

Tooday :)

Planerna ändrades idag och två utav oss har varit ute och sprungit istället för Bodyattack! Vädret var ju helt otroligt :D! Vi sprang i ungefär en halv timme men det tycker iaf vi var superbra ;)... Idag är det förresten internationella kvinnodagen så säg grattis till alla kvinnor i er närhet, eller till er själva för den delen :)! Det är Fettisdagen också, och då måste definitivt äta SEMLOR! Helst jätte många... ;) tihi, :D



Ha en bra dag alla BRUDAR! (Det är hpr:at att man ska säga grattis till alla tjejer :) )

Peace out people.

MAT? NEJ

Tjatja

Det här finns även på facebook men det var värt att lägga ut en gång till, haha

KORV MED BRÖD
Tid: 15 min.
Två portioner
Ingredienser: 2 korvar, 2 korvbröd

Detta går att läsa på recepten.se, länken finns för övrigt nedanför bilden.
Fast man kan undra vilken matlagningskompetens man besitter om man måste handledas inom korvkokning.

Det jag tänkte säga med korvinlägget var att det INTE är okej mat. Det sägs inte för att en tredjedel av bloggarna lever på vegetarisk mat utan för att det knappast kan finnas mycket kött i en korv ändå. Fast det beror kanske på vilken slags korv man äter. Korvgrytan i skolan går att diskutera ;)
Men den vegetariska potatisgrytan, som av någon anledning serveras med ris (?) smakade såpa så den var nog inte mycket bättre ;) Jag kan tänka mig att proteininnehållet i den vegetariska och den o-vegetariska skolmaten var likvärdigt.

Ha en bra kväll nu och sporta som attan imorgon ;)  



http://www.recepten.se/recept/korv_med_broed.html

Peace out people

sportigt :)

Tjatja :)

Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen idag men skolan har börjat så inläggen kommer nog komma på kvällen framöver. Idag har Moa valt vår idrottslektion i skolan. Hon valde att träna vår kondition med lite olika hinderbanor och hinderbansbrännboll! MYCKET KUL! (men jobbigt!) Evelina kollade sin puls med pulsklocka under detta "pass", pulsen låg i medel på 165 slag/minut under passet.

Imorn ska iaf Evelina på Bodyattack och Elin på Fotbollsträning. Evelina hoppas verkligen att Moa hänger med på Bodyattack ;) haha.

Peace out people.


Detta är banan som fick pulsen att gå upp!
Det är tuffare än vad det ser ut kan jag lova.


Hpr:at

Ett skratt förlänger livet. Detta är ett klipp som jag Hpr:at (hört på radion). Och det förlänger livet ;) LYSSNA (det kommer på vissa datorer ladda ner en fil)!

SPRING!

Idag har det verkligen varit toppenväder och vi började dagen med en underbar springtur! Räknade ut sen att vi ungefär hade sprungit 8,6 km (!). Vi har en liten utmaning till er kvinnor där ute på gång också, så håll utkik efter den :) ! Här kommer lite bilder från idag.  
Moa och Evelina efter en springtur :)


Sista backen på bild här, när man sprungit halva så har man halva kvar... INTE KUL, (men utmanande ;) )!

(ojdå, fin formulering, menade att när man tror man sprungit hela så har man halva kvar ;) HAHAHAH! )
Peace out people.

SNIGELSPRINGNING

Idag var jag och sprang. Jag känner mig helt fantastiskt duktig! Men det gick inte så väldigt bra. Jag sprang aslångsamt och dessutom så verkade inte mitt matsmältningssystem vara i full form så det gick ännu långsammare. Ibland så går det bara inte bra. Jag sniglade mig fram på Sunnes gator och hoppades på att ingen skulle se mig.

Nu menar jag inte att man inte ska låta bli att springa, för oavsett hur det går brukar man känna sig super efteråt! Så det bästa sättet att må bra på är ju att springa ;)

Jag skulle ha lagt med lite fina bilder från gårdagens styrkepass på Friskus&Svettis om jag fått in bilderna på datorn. Men kameran var visst inte heller på humör idag! Så ni får hålla till godo med gårdagens finfina frukostbilder! Och förstås den nedanstående bilden som på ett utmärkt sätt beskriver vad som händer om man tycker för mycket om sötsaker.

Peace out people.
Ostfrallan.com







Frukost

Något utav det bästa vi vet är att äta riktigt god frukost. Jag tycker bäst om att duka upp massor utav gott vid sängen och sen äta frukost i flera timmar, helst med sällskap utav Christer i p3. Detta passar jag på att göra så ofta jag har tid, om jag inte hinner försöker jag äta så god frukost som möjligt ändå -Det är livskvalitet! Ät eran frukost som om det skulle vara er sista måltid och skulle ni vela att er frukost då var tråkig havregrynsgröt utan något till? Tänk på de du!




Peace out people.

Potentiell fredagsmiddag?

Här kommer ett super mumsigt förslag till fredagsmiddagen :) Idag har Evelina haft vilodag men Moa och Elin har varit hurtbullar och sprungit häcken av sig. Säger de iaf ;) Får se om de slänger upp ett inlägg om det. Servera Grytan med något gott tillbehör, t.ex. pasta eller pressad potatis och mycket, mycket god sallad!


Peace out people.

FINNFALLET/HOVFJÄLLET

Idag har det varit en superdag i backen/backarna med skidor och brädor. Herregud vilket fint väder! Lite fina snöbilder blir det som får bli dagens. Både Finnfallet och Hovfjället har blivit besökta idag men båda ställena uppfyller följande:

 

Snöighet: 5

Ont i vaderna: 5

Svettighet: 1

Träning: 3

Kul: 4

 

GÖTT att sätta sig nere i backen sen med mackor och oboy. Det är hälsa det!

Att sätta sig i liften och märka att fötterna har syrebrist var mindre gött.

Peace out people

Bodyattack

Idag har iaf en utav oss varit på Bodyattack på Hälsokällan i Sunne. Bodyattack är ett pass från Lesmills (som ni får googla om ni vill veta mer om ;) )
Passet kan jag presentera så här: (max poäng 5, min 0)

Kondition: 3
Styrka: 3
Koordintation: 5
Lugn: 0
Svett: 5
Rolighet(!): 4

Det är ett riktigt kul pass som ger träningsvärk i alla stora muskelgrupper(inklusive skrattmusklerna för det är så kul!). Det tränar även hjärnan något kopiöst. Jag har varit på passet några gånger nu och har fortfarande lite svårt med vissa rörelser men jag lär mig mer och mer och mer ;)!


(Okej då, jag var snäll. Mer info om Lesmills och Bodyattack finns länkat i bilden)


Peace out people. 




Spring!

Som rubriken antyder var jag ute och sprang en liten runda igår :) Var inte alls halkigt och inte kallt så nu ärä bara att börja springa på riktigt! (man behöver inte allls vänta på "springen" alltså...). Idag tror jag det blir fotbollsträning för någon, och Bodyattack för några andra! Riktiga magiskahurtbullar är vi! Mer info kommer.

peace out people...

RSS 2.0